Natuurlijke tandpasta met munt

Natuurlijke tandpasta met munt

Een recept op basis van het boek "Ma cosmétique minimaliste" van Pauline Dehecq. Heel gemakkelijk te maken tandpasta die de tanden zachtjes reinigt en bijdraagt aan een goede mondhygiëne. 

Deze tandpasta gebruikt u zoals een klassieke tandpasta. Doe een Cette pâte dentifrice s'utilise comme un dentifrice classique. Neem gewoon een kleine hoeveelheid op uw tandenborstel en borstel zoals gewoonlijk.

Ingrediënten voor een potje tandpasta van 30 ml 

  • 40 g calciumcarbonaat of 5 afgestreken eetlepels 
  • 20 g aloë vera gel of 3 afgestreken eetlepels 
  • 5 g plantaardige glycerine of 1 eetlepel 
  • 5 g hydrolaat van pepermunt of 2 eetlepels. U kan ook kiezen voor het hydrolaat van laurier met zuiverende eigenschappen of dat van zwarte bes, ideaal voor kinderen. 
  • 5 druppels essentiële olie van pepermunt* of van citroen of van zoete sinaasappel (voor de kinderen). Te kiezen naar smaak.  

Préparation

1- Doe het calciumcarbonaat in een kom en voeg de aloë vera gel toe. 

2- Meng met een lepel tot u een gladde, homogene pasta krijgt. 

3- Voeg de glycerine toe en meng stevig zodat de mengeling homogeen wordt. 

4- Voeg tot slot de andere ingrediënten een per een toe en meng goed ertussen. 

5- Doe de mengeling in een vooraf gedesinfecteerd potje.

Bewaring:  U kan uw recept een maand bewaren. Pauline Dehecq voegt in haar recept 3 druppels pompelmoesextract toe voor de bewaring en 1 theelepel propolis. 

* Gebruiksvoorzorgen: het gebruik van pepermunt is niet geschikt tijdens zwangerschap en borstvoeding en ook niet voor kinderen jongeren dan 12 jaar of mensen die gevoelig zijn voor epilepsie. 

Onze selectie