• B-corp
  • Bio
  • Slow cosmétique

  Essentiële oliën

  Cineol Mirte bio etherische olie

  De mogelijkheden van deze etherische olie van bio Cineol Mirte zijn gevarieerd: ze werkt verzachtend voor aandoeningen ter hoogte van de bronchiën, ze stimuleert de schildklier en ze is tevens een huidtonicum.

  Meer lezen

  € 8,80

  En Stock

  Mirtefamilie (Myrtaceae)
  Latijnse benaming: Myrtus communis cineoliferum
  Etherische olie verkregen door distillatie van de twijgen met bladeren
  Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

  Voorstelling
  Deze struik uit het Middellandse Zeegebied met witte bloemen levert een etherische olie met een karakteristieke geur, uiting van een complexe biochemie. De etherische olie van cineol mirte, of "groen mirte" bestaat uit monoterpenen, oxiden (1,8 cineol), esters, sesquiterpenen, en enkele sporen van lactonen.

  Eigenschappen*
  De etherische olie van mirte is vooral expectorans en mucolytisch. Men herkent in haar één van de best getolereerde balsemachtige etherische oliën (verzacht en vergemakkelijkt de ademhaling). Haar specifiek karakter is diep reageren op de aandoeningen van de bronchiën en de chronische longen of met mucosale congestie complicaties. Ze beschikt over kalmerende eigenschappen. Ze is eveneens geschikt om de schildklier te stimuleren in geval van hypothyreoïdie. Het is tenslotte een huidtonicum ten dienste van de gerimpelde en de gedevitaliseerde huid. U voegt het vervolgens toe in een basiscrème of een plantaardige olie van muskusroos, argan, jojoba,...

  * De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

  Psycho-emotioneel vlak
  Het aroma van de etherische olie van mirte is balsemachtig, fris en zuurstofgevend. De populaire tradities associëren mirte aan jeugdigheid, beauty en zuiverheid. Deze etherische olie verlicht en zuivert de ziel: zij die gevangen zitten in hun ongezonde gewoontes (tabak, drugs,...) of negatieve emoties zoals woede, hebzucht, lust of schrik, zullen voordeel trekken uit haar gebruik.  

  Ons advies
  Het ideale voorbeeld van een etherische olie met een sterke persoonlijkheid waarvan de psycho-emotionele impact zich niet scheidt van de fysiologische impact.

  Huidtype
  huid met neiging tot acne
  rijpe huid
  Aromatische identiteit
  Karakter van het hout
  Bio
  Ja
  Slow cosmétique
  Ja

  Referentie
  HEMYCO5