• Bio
  • Slow cosmétique

  Essentiële oliën

  Bittere Sinaasappel bio essentiële olie

  De bittersinaasappelboom is een doornige struik die in de zomer kleine, delicaat geurende witte bloemen geeft. De jonge scheuten zijn dan bedekt met kleine vruchten in wording, die lijken op "kleine korrels". Hun distillatie geeft ons een essentiële olie met citrus, bloemige en fruitige noten.

  Meer lezen

  € 4,91

  En Stock

  Wijnruitfamilie (Rutaceae)
  Latijnse benaming: Citrus aurantium var. amara
  Etherische olie verkregen door distillatie van de bladeren
  Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

  Voedingskwaliteit

  Voorstelling
  De etherische olie van bittere sinaasappel, of bigarade, is verkregen door de distillatie van jonge twijgjes met zeer klein fruit in het begin van hun ontwikkeling en gelijkwaardig aan "kleine zaadjes". De bekendste kwaliteit komt uit Paraguay. De "bio" certificatie geeft aan dat ze geproduceerd wordt door de Indianen van dit land en die zo correct kunnen leven van hun omgeving en er blijven. De etherische olie van bittere sinaasappel bestaat uit monoterpenen, (vooral) esters, monoterpenolen, sesquiterpenen,...

  Eigenschappen*
  De bittere sinaasappel is bij uitstek een olie van esters, haar dominerend biochemisch bestanddeel. In de aromatische biochemie harmoniseren de esters en brengen terug tot de essentie. Ze regulariseert doeltreffend het hart- en ademhalingsstelsel. In synergie draagt ze bij tot het kalmeren van de spasmodische hoest. Men kan gebruik maken van de anti-inflammatoire werking van de etherische olie van bittere sinaasappel door haar te gebruiken voor gewrichtspijnen, ontstaan door emotionele en zenuwproblemen. Door haar zuiverende en anti-inflammatoire werking, is de etherische olie van bittere sinaasappel een huidtonicum dat men eerder gebruikt voor de gemengde en vette huid.

  * De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

  Psycho-emotioneel vlak
  Men is ver van de zachtheid van de essenties die worden geëxtraheerd uit de schil van de sinaasappels, die fruitig is en die ons doet denken aan onze kindertijd. De etherische olie van bittere sinaasappel bevrijdt een fris, jeugdig, omhullend aroma, waar een zekere bitterheid doorkomt. De etherische olie van bittere sinaasappel verzacht, beschermt en verzekert de harten die gewond en geraakt zijn door een slecht ervaren eenzaamheid.

  Ons advies
  Het verschil tussen de bittere sinaasappel en de oranjebloesem ziet men vooral aan de reuk, in termen van nuances en intensiteit. De bittere sinaasappel is minder exclusief en wordt gemakkelijk gecombineerd, bijvoorbeeld bij fijne lavendel om een zeer klassieke antistress basis samen te stellen.

  Deze essentiële olie is zuiver en dus krachtig. Deze essentiële olie kan worden gebruikt bij het koken, mits vooraf verdund volgens de aanbevelingen, verdund in een vetstof (olie, zuivel), alcoholisch of stroperig (honing, siroop). Niet puur in te nemen.

  Welzijn
  angst en paniek
  slaap
  stress
  Huidtype
  gemengde huid
  huid met neiging tot acne
  vette huid
  Aromatische identiteit
  Karakter van het hout
  Emotionele impact
  Een affectieve steun zoeken
  Een emotioneel evenwicht ontwikkelen
  Gesteund worden tijdens een moeilijke periode
  Het hart opbeuren
  Bio
  Ja
  Slow cosmétique
  Ja

  Referentie
  HECIAU10

  Recept

  Solide shampoo met rhassoul en bittere sinaasappel voor vet haar

  Commentaar

  0 Reviews

  U spreekt het beste over onze producten!