• -50%
  • B-corp
  • Bio
  • Slow cosmétique

Essentiële oliën

Berghyssop canescens bio etherische olie 5 ml

De etherische olie van bio berghyssop, type canescens, Premium biedt ons een natuurlijke oplossing bij de basisbehandeling tegen astma voor kinderen en gevoelige personen. Deze zeer zachte hyssop, afkomstig van de Alpes-de-Haute-Provence, is zuurstofgevend, verzachtend en stimuleert de natuurlijke weerstand.

Meer lezen

€ 6,14

€ 12,27

Op voorraad

Latijnse benaming: Hyssopus canescens var. decumbens

Etherische olie verkregen door distillatie van de bloeiende toppen

Belangrijkste bestanddelen: cineol 30 %, monoterpenolen 30 %, waaronder linalol 20 %
Voorstelling

De bio berghyssop, type canescens, is een zeer zachte hyssop, ideaal voor gevoelige personen en kinderen. Men verkiest de berghyssop bovenop de "gewone" hyssop die rijk aan ketonen en neurotoxisch is, waardoor men deze laatste alleen met veel voorzichtigheid kan gebruiken.

Deze etherische olie van berghyssop, type canescens, afkomstig van de beschermde regio Alpes-de-Hautes-Provence, kan zonder hinder gebruikt worden: er zijn bijna geen ketonen aanwezig in haar samenstelling.

De olie werd verkregen van hyssop die werd geteelt tussen 900 en 1200 m hoogte, de rijping duurt verschillende jaren en is dus een ware schat van de natuur; met mate te gebruiken! Het team van Bioflore is blij u deze zeldzame productie-eenheid voor te stellen; opgelet de hoeveelheid is evenwel beperkt!

Gezonde eigenschappen

Deze etherische olie is zuurstofgevend, immunostimulerend, verzachtend en neurotonisch. Het is bijzonder interessant als basisbehandeling tegen astma en alle soorten ademhalingsaandoeningen waarmee kinderen en gevoelige personen in aanraking komen.

Cutaan gebruik:

Wij raden aan het verdund met een plantaardige olie (tot 20 % van de etherische olie) te gebruiken voor een geconcentreerde massageolie.

Aromatische verspreiding:

Men kan haar heilzame werking benutten via een lichte verspreiding met een ultrasone koude verdamper of een zakinhalator.

Eigenschappen op psycho-emotioneel vlak

De etherische olie van berghyssop, type canescens, is neurotonisch en verheft de geest. Het aroma dat vrijkomt is luchtig en subtiel. Haar lichtheid verklaart haar bijzonder talent om de buitensporige gevoeligheid terug te brengen naar evenwicht. Vandaar dat ze op de eerste plaats bestemd is tegen astma voor zover deze voorwaarde een buitensporig en permanent reactievermogen uit, soms verbonden aan een verborgen en slecht beleefd verleden.

Om te genieten van haar heilzame werking op pshycho-emotioneel vlak, wordt het eveneens gebruikt zoals hierboven aangegeven, bij een massage (tot 10% van de etherische olie, verdund in een plantaardige olie) of in een aromatische verdamping.

Bio
Ja
Slow cosmétique
Ja

Referentie
HEHYCABP5