Nieuwe producten

Alle nieuwe producten

Aanbiedingen

 • Kunzea

  Kunzea

  8,68 €

  -50%

  4,34 €

Alle aanbiedingen

Etherische olie van bio Roomse Kamille

Certisys

Deze etherische olie van bio roomse kamille verzacht en kalmeert bij stress, angst of slaapstoornissen, en werkt antispasmodisch. Het is ook een goede ontstekingsremmer voor de huid!

Meer details ...

8,88 €

Beschikbaarheid En Stock

Samengesteldbloemigen (Asteraceae)
Latijnse benaming: Chamaemelum nobile of Anthemis nobilis
Etherische olie verkregen door distillatie van de plant in bloei
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Voorstelling
Deze samengesteldbloemige met karakteristieke witte bloemen produceert een zeldzame en waardevolle etherische olie. Op dit vlak kunnen we haar vergelijken met die andere samengesteldbloemige, de helichrysum. Niet te verwarren met de wilde kamille - Ormenis mixta - die we eveneens "Marokkaanse kamille" noemen, en met de echte kamille, of matricaria - Matricaria recutita-. De etherische olie van rooms kamille is helder en is vooral samengesteld uit esters, monoterpenolen, ketonen en zuren. Deze laatste is heel actief ondanks haar geringe aanwezigheid.

Eigenschappen*
De etherische olie van rooms kamille is anti-inflammatoir. Ze is antispasmodisch, relaxerend en anxiolytisch. Ze is het minderheidsingrediënt zijn maar noodzakelijk voor elke mengeling bestemd om de angst en ongerustheid te bestrijden, bijvoorbeeld in combinatie met de fijne lavendel. Ze is geschikt voor bepaalde vormen van astma. In combinatie met de etherische oliën van salie (scharlei of salie), zal ze bepaalde onaangename openbaringen van de premenopauze en de menopauze, belast met een sterke emotionele impact, verzachten.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Psycho-emotioneel vlak
Het aroma van deze etherische olie is uitzonderlijk: complexe samenstelling van zachtheid, warmte en verheffing. De etherische olie van rooms kamille oefent een intens kalmerend effect uit op de emoties, zonder ze te verzwakken: ze gaat terug naar de essentie, naar het evenwicht alvorens ons te verheffen naar meer bewustzijn en helderheid. 

Ons advies
Ze lijkt op het eerste zicht duur, maar haar intensiteit is danig sterk dat een verdunning in een weinig geurige plantaardige olie voldoende is: een "olieparfum" als de gevoeligheid is verzwakt door de stress.

 • Bio certifié
  • Oui
 • Fysiologische impact
  • Nerveuze harmonie
  • Matigt de inflammatoire intensiteit
 • Emotionele impact
  • Een emotioneel evenwicht ontwikkelen
 • Aromatische identiteit
  • Karakter van de bloem
  • Karakter van het gras

30 andere producten in dezelfde categorie:

Customers who bought this product also bought :