• B-corp
  • Slow cosmétique

  Plantaardige boters

  Cacaoboter BIO 100g

  Een voedend en beschermend actief bestanddeel. Deze boter is geschikt voor de droge huid, die "trekt", de rijpe huid en gerimpelde huid. Het is ook een beschermende verzorging voor droog haar. Cacaoboter is hard bij kamertemperatuur. Gebruik haar dus best als zalf of als ingrediënt van een emulsie.

  Meer lezen

  € 5,74

  En Stock

  Theobroma cacao


  Product afkomstig uit de biologische landbouw, controle BE-BIO-01

  Actief bestanddeel

  Deze zuivere cacaoboter is rijk aan vetzuren, polyfenolen, natuurlijk vitamine E.

  Het is een voedend actief bestanddeel. Het is geschikt voor de verzorging van de droge huid, die "trekt", en de rijpere en gerimpelde huid. De cacaoboter is hard op kamertemperatuur. U gebruikt het dus beste als balsem of als ingrediënt van een emulsie.

  Balsem: een variabele hoeveelheid cacaoboter, tot 80 %, laten smelten in plantaardige olie, verwarmd op bain-marie. Het kan gemakkelijk gecombineerd worden met een plantaardige anti-verouderingsolie, zoals argan, muskusroos of jojoba. De twee ingrediënten goed mengen en laten afkoelen. U kan tot 0,2 % vitamine E (tocoferol) toevoegen.

  In een emulsie: laat tot 5 % cacaoboter smelten in de oliefase. Vroeger diende de cacaoboter ook als basis voor de bereiding van zetpillen. Deze natuurlijke basis blijft evenwel geldig. In dit geval is het nuttig zich te voorzien van een vorm voor zetpillen.   Huidtype
  droge huid
  gevoelige huid
  normale huid
  rijpe huid
  Gezicht
  droogheid
  gevoeligheden
  rimpels en kraaienpootjes
  stevigheidsverlies
  uitdroging
  Lichaam
  droogheid
  irritaties
  Slow cosmétique
  Ja

  Referentie
  ICBCB100