Nieuwe producten

Alle nieuwe producten

Cacaoboter BIO 100g

Certisys

Een voedend, beschermend en verzachtend actief bestanddeel. Deze boter is geschikt voor de droge huid, die "trekt", de rijpe huid en gerimpelde huid. Ze is rijk aan antioxidanten, stimuleert de elasticiteit van de huid, werkt anti-aging. Het is ook een beschermende verzorging voor droog haar. Cacaoboter is hard bij kamertemperatuur. Gebruik haar dus best als zalf of als ingrediënt van een emulsie.

Meer details ...

4,79 €

Beschikbaarheid En Stock

Theobroma cacao


Product afkomstig uit de biologische landbouw, controle BE-BIO-01

Actief bestanddeel

Deze zuivere cacaoboter is rijk aan vetzuren, polyfenolen, natuurlijk vitamine E, theobromine en cafeïne.

Het is een voedend en verzachtend actief bestanddeel. Het is geschikt voor de verzorging van de droge huid, die "trekt", en de rijpere en gerimpelde huid. De cacaoboter is hard op kamertemperatuur. U gebruikt het dus beste als balsem of als ingrediënt van een emulsie.

Balsem: een variabele hoeveelheid cacaoboter, tot 80 %, laten smelten in plantaardige olie, verwarmd op bain-marie. Het kan gemakkelijk gecombineerd worden met een plantaardige anti-verouderingsolie, zoals argan, muskusroos of jojoba. De twee ingrediënten goed mengen en laten afkoelen. U kan tot 0,2 % vitamine E (tocoferol) toevoegen.

In een emulsie: laat tot 5 % cacaoboter smelten in de oliefase. Vroeger diende de cacaoboter ook als basis voor de bereiding van zetpillen. Deze natuurlijke basis blijft evenwel geldig. In dit geval is het nuttig zich te voorzien van een vorm voor zetpillen.   • Bio certifié
    • Oui

4 andere producten in dezelfde categorie:

Customers who bought this product also bought :