Ylang-ylang

Ylang-ylang

Ylang-Ylang heeft een exotisch en bedwelmend parfum dat niemand onberoerd laat. Met haar hypotensive en antispasmodische eigenschapen kalmeert ze hartkloppingen, stress en hypertensie. Gebruikt in cosmetica is het een uitstekend tonicum voor huid en haar, ideaal om glans en leven te brengen bij dof of vermoeid haar. Een wondermiddeltje als huisparfum!

Om deze essentiële olie te bestellen, ga naar onze online winkel hier

  • Zuurzakfamilie (Annonaceae)
  • Latijnse benaming: Cananga odorata
  • Etherische olie verkregen door distillatie van de bloemen
  • Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1

Deze boom met grote gele bloemen is kenmerkend voor de eilanden van de Indische Oceaan: Madagaskar, de Comoren, Réunion. De aromatherapie, dat zich baseert op alle moleculen van de etherische olie, gebruikt de "complete etherische olie", geproduceerd door met de distillatie tot het einde te gaan, verspreid over een tiental uren. Het parfum van deze complete etherische olie blijft aangenaam, maar toch zwaarder. De etherische olie van ylang-ylang bestaat uit esters, monoterpenolen, sesquiterpenen, een beetje fenolen, ...

Door haar rijkdom aan esters is deze etherische olie een grote regelaarster van het autonome zenuwstelsel. In deze context gebruikt men het vooral om de hartkloppingen door stress te kalmeren. In ditzelfde kader van neurovegetatieve dystonie, is ze hypotensief. Het is absoluut noodzakelijk haar te verdunnen in plantaardige olie (20 % maximum van de etherische olie) want ze is dermocaustisch. De etherische olie van ylang-ylang, geholpen door haar bijzondere geur, is een huid- en haartonicum. 

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst. 

Het aroma van de ylang-ylang heeft een niet mis te verstane boodschap: bloemig, bedwelmend en doet ons denken aan het oosten en de tropen. Het is heel logisch deze etherisch olie aan te raden om psychologische en emotionele moeilijkheden tegen te werken wanneer deze gebrek aan vertrouwen in zichzelf .... en in anderen als oorzaak hebben.

Men houdt ervan, of men verdraagt het totaal niet…. Een reactie die varieert naargelang het individu maar ook naargelang de stadia van het leven. Het is een goed idee haar te combineren: in gematigde hoeveelheid verhoogt ze elke etherische olie met wie ze is geassocieerd zonder deze te overheersen.  

Aromatische identiteit
Karakter van de bloem
Bio
Ja
Emotionele impact
Zich bevrijden van de negatieve gevoelens, de oorzaak van angstgevoel
Huidtype
droge huid,  gemengde huid,  normale huid,  rijpe huid,  vette huid
Slow cosmétique
Ja
Welzijn
relax,  slaap,  stress,  verlies of daling van libido vrouw