Citroen bio

Citroen bio

De citroenboom is een kleine boom met een ronde groeiwijze, die overvloedig produceert en waarvan de citroenen verschillende keren per jaar worden geoogst. Door de schil uit te persen, verkrijgen we de oorspronkelijke essentie die in de cellen van deze vrucht zit. Het frisse, lichte, doordringende en lichtzoete aroma doet ons onmiddellijk denken aan de vreugde van de kindertijd.

Om deze essentiële olie te bestellen, ga naar onze online winkel hier

De bio essence van citroen is een klassieker in uw "aromatheek"! Citroenolie stimuleert het natuurlijke afweersysteem. Het versterkt de lever, de bloedsomloop en de aders. Ze bestrijdt vermoeidheid, vermindert misselijkheid, bevordert de spijsvertering en zuivert de binnenlucht, bijvoorbeeld tijdens winterepidemies.

Het gaat hier wel degelijk over een essence en niet over een etherische olie. Het zeer eenvoudige extractieproces (men perst de schil) wijzigt het karakter van de originele essence die in de cellen van het gewas zit niet. Ze is samengesteld uit monoterpenen (voor het merendeel limonenen) en een laag percentage aan aldehyden, sesquiterpenen, cumarines, ...  Zonder deze niet-vluchtige moleculen te vergeten, de flavonoïden, die hun nut voor de bloedsomloop al bewezen hebben.

De essence van citroen stimuleert de natuurlijke weerstand. Ze draineert zacht de lever, laat het bloed vlot doorstromen en stimuleert de aders. Het is relevant de eigenschappen van de essence van citroen te combineren met haar culinaire aromatische kwaliteiten. Als verdamping is citroenolie heel doeltreffend om privé en collectieve (crèches, ziekenhuizen,..) ruimtes te desinfecteren.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst.

De essence van citroen verspreidt frisse, lichte en scherpe aroma's. Ze is actief op mentaal vlak, stimuleert en verhoogt de geest en werkt de mentale vermoeidheid en de emotionele wanorde tegen. Het is de essentie van het heden bevrijd van de herinneringen en de projecten van het verleden. Kortom: zonder existentiële benauwdheid.

Aromatische identiteit
Karakter van het fruit
Bio
Ja
Emotionele impact
De helderheid en de mentale scherpte begunstigen,  Een sterke eigenwaarde ontwikkelen,  Een zwakke wil bestrijden,  Het moment beter beleven
Huidtype
gemengde huid,  huid met neiging tot acne,  vette huid
Slow cosmétique
Ja
Welzijn
algemene tonus,  concentratie,  immuniteit,  moedeloosheid,  moeilijke spijsvertering,  ontgiften,  winteraandoeningen