De basis routine voor een mooie huid

De basis routine voor een mooie huid

Hoe krijgt u een gezonde en evenwichtige huid?

Wat als het ging om zachte dagelijkse handelingen, een minimalistische routine en de gepaste verzorgingsproducten? We overlopen de basis samen!

Dubbele reiniging

Masseer uw droge huid elke avond in cirkelbewegingen met een plantaardige olie. Zo verwijdert u de onzuiverheden, vervuiling en make-up terwijl u de microcirculatie van de huid stimuleert.

Spoel uw gezicht met helder water en reinig het vervolgens met een huisgemaakte vette zeep of een verzorging die niet uitdroogt.

Deze dubbele reiniging helpt de huid haar evenwicht te herstellen, voorkomt kleine oneffenheden en beschermt de huid tijdens de reiniging zodat ze niet uitdroogt. Dit is echt de onmisbare basis voor een goede verzorging!

Volgende plantaardige oliën worden het meest gebruikt om te ontschminken: jojoba, abrikooszoete amandel.

Hydrolaat

's Avonds, na de dubbele reiniging, brengt u een hydrolaat aan die past bij uw huidtype, met een spray of een katoenen doekje. Hydrolaten verstevigen de huid en zijn een eerste verzorging die zuiverend, kalmerend, herstellend werkt ... al naargelang uw keuze van hydrolaat.

's Ochtends reinigt u gewoon uw huid met een doekje met hydrolaat, er is niets meer nodig.

Om de hydrolaat te vinden die het best bij uw huidtype past, kan dit artikel hulp bieden.

De onmisbare hydrolaten die bij elk huidtype passen zijn: fijne lavandel, roos, roomse kamille.

Plantaardige olie

Dankzij haar affiniteit met de huid is het een ideale verzorging om uitdroging te voorkomen, om goede vetzuren, vitamines en antioxidanten aan de opperhuid te brengen en zo de jeugdige huid te behouden. Plantaardige olie kan u puur gebruiken of verrijkt met enkele druppels etherische olie voor een nog actievere verzorging.

Om de plantaardige olie te vinden die bij uw huid past, neemt u dit artikel eens door.

Onze onmisbare bio verzorgingsolies: plantaardige olie van jojoba, hazelnoot, framboos, rozenbottel, argan, zoete amandel, en voor een volledige verzorging met etherische oliën is er deze balsemvloeistof en onze "peau nette".

Peeling (scrub)

1 keer per week breng je een zachte scrub aan om de huidkorrel te verfijnen, glans te brengen en de huid te ontdoen van dode huidcellen. Met plantaardige peelings die goed zijn voor de huid én biologisch afbreekbaar lukt dat zeker!

Zachte plantaardige peelings: amandelpitpoederabrikozenpitpoeder

Een extra polyvalente verzorging: bio aloë vera gel

Deze gel is zowel hydraterend, verzachtend, herstellend, als helend en kan u puur gebruiken, als serum, als dikke laag om een hydraterend masker te maken, rond de ogen of gemengd in de handpalm met een plantaardige olie om uw "slow" minuutcrème te maken.

Het is de natuurlijke oplossing om uw huid optimaal te hydrateren.

Lees ons volledig artikel over het gebruik van de bio aloë vera gel hier.

Onze selectie

U zult ook

Al onze artikelen